flipkart

Wednesday, October 21, 2009

Tuna Puff



Bahan-bahan ( 12 Puff )

2 keping Puff Pastry
1 tin Tuna (ketulan dlm minyak/air)
1 biji Bawang Besar (dicincang)
1/2 cawan Jagung (dlm tin atau frozen)
2 sudu besar Mayonnaise
Sedikit garam dan lada hitam
1 biji telur (dipukul dgn sedikit susu segar)

Cara-cara

1. Buangkan minyak/air dalam tin, tuangkan tuna ke dalam mangkuk besar.
2. Masukan bawang besar yang dicincang, jagung, mayonnaise, garam and lada hitam.
Kacau hingga rata dan ketepikan.
3. Puff pastry dipotong dan dibahagikan 6 keping.
4. Isikan satu sudu besar tuna ke atas pastry. Lipatkan pastry dan tutup hujungnya
degan garpu. Ulang sampai habis.
5. Sapukan puff degan telur.
6. Bakar puff pada suhu 200C selama 20minit.

No comments:

Post a Comment